Tuincentrum de Boet

OpdrachtKlasse A ontruiming gesproken woord
OpdrachtgeverA.R.K. Audio Video Alkmaar
LocatieTuincentrum de Boet

Ontruimingsinstallatie

Geïntegreerd systeem tuincentrum

De Boet in Hoogwoud is één van de grootste tuincentra in de regio. Tienduizenden bezoekers per jaar komen hier voor planten, struiken en bomen. Daarnaast ook andere zaken zoals tuinhout, sierbestrating, blokhutten, tuinmeubels en speeltoestellen en nog veel meer. Daarom is het op basis van de vierkante meters verplicht een ontruimingsinstallatie type A toe te passen. Omdat dit te maken heeft met veiligheid van bezoekers en personeel. Maar als er dan tóch luidsprekers worden gemonteerd kunnen die op meer manieren toegepast worden.

Ontruiming en muziek:

De Boet heeft daarom onze partner ARK audio video geselecteerd voor de levering en aanleg van één systeem voor omroep, ontruiming én muziek in alle locaties van het tuincentrum. Dit varieert van ruimtes voor het publiek, de showrooms en de winkelvloer. Daarnaast ook het restaurant, de kantoren en overige ruimtes. De systemen die Swiss Systems kan leveren sluiten daar naadloos op aan omdat die modulair en schaalbaar van opzet zijn.

Audiomatrix:

Het mooie in dit project is dat er door ARK een maatwerk audiomatrix is ontworpen. Liefst met 11 zones voor de omroep en 8 zones voor de muziek. Terwijl het uiteindelijk een ontruimingsinstallatie is geheel volgens NEN-2575. Een mooi voorbeeld om uit een “verplicht” systeem meer mogelijkheden te toveren. Het belangrijkste argument om samen met de eindklant aan tafel een goed advies te geven.