CSG Het Streek in Ede

OpdrachtLestijdensignalering en omroep
OpdrachtgeverCSG Het Streek
LocatieZandlaan in Ede

Lestijdensignalering en omroep

CSG Het Streek Ede

De bestaande lestijdensignalering moest worden vervangen. Omdat de wens bestond een betrouwbare installatie te hebben die eenvoudig te bedienen is. Omdat overbodige toeters en bellen met beeldschermen en lastige software alleen maar afleiden. Daarom was bedieningsgemak een eerste vereiste en daarom werd er gekozen voor Swiss Systems B.V.

Hergebruik:

Als eerste moest gebruik gemaakt worden van de bestaande bekabeling en luidsprekers. Dit, geheel terecht, uit het oogpunt van kostenbesparing. Ten tweede bleek de bekabeling een flinke klus om uit te zoeken. Welke van de in totaal 12 zones hoort bij welk aderpaar ? De bestaande documentatie was verre van compleet. Daarom zijn de 12 zones teruggebracht naar 4 zones. Daarnaast is een DCF-antenne gemonteerd die zorgt voor een perfecte tijdsaanduiding. Deze antenne ontvangt zijn referentie signaal van de atoomklok in Mainflingen, Frankfurt in Duitsland.

Geen discussie meer:

Er kan geen discussie meer zijn over de juiste tijd. En dát is op een school geen overbodige luxe. Daarom dus een systeem met DCF-antenne. Daarnaast is het van belang dat in de toekomst eenvoudig kan worden uitgebreid met fysieke klokken voor de tijdsaanduiding.

Lestijdensignalering én omroep:

Tot slot kan de nieuwe installatie ook worden toegepast voor het plaatsen van omroepen. Dit is een veel gevraagde optie. Voor een geringe meerprijs zijn er meteen meer mogelijkheden binnen 1 systeem.