China Center Hotel

OpdrachtKlasse A ontruiming gesproken woord
OpdrachtgeverIgnis Systems BV
LocatieChina Center Hotel

Ontruimingsinstallatie type A

Een ontruimingsinstallatie in de nieuwbouw van het China Center Hotel is geen luxe. Maar dat geldt natuurlijk voor elk hotel. Voor een hotelgast is de omgeving niet goed bekend. Daarnaast zal een noodsituatie op een onverwacht moment altijd verwarring veroorzaken. Daarom is een systeem met gesproken tekst in meerdere talen van levensbelang. Elke seconde telt wanneer zich een gevaarlijke situatie voordoet. Daarom is de gesproken tekst vooraf ingesproken. Er kan in elke taal worden omgeroepen. Dat geeft rust want paniek moet worden voorkomen. Zo staat het ook in de norm NEN-2575. Namelijk dat we een snelle en ordelijke ontruiming van een gebouw moeten bewerkstelligen.

Goldpartner:

Onze Goldpartner Ignis Systems B.V. was verantwoordelijk voor het ontwerp en het advies van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

De Chinese ondernemers richten zich op Aziatische toeristen en de zakelijke markt. Daarom hebben ze voor deze locatie gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en ten opzichte van het centrum van Amsterdam. Daarnaast biedt dit nieuwe hotel ook kansen voor de werkgelegenheid in Nieuw-West. Het hotel telt 153 kamers en is gelegen aan de Fogostraat op het Business Park Amsterdam Osdorp.

Ontruimingsinstallatie:

Swiss Systems B.V. heeft de levering van de ontruimingsinstallatie verzorgd. Dat betekent leveren, samenbouwen, testen en (voor)programmeren. Daarna inpakken en precies op tijd afleveren op locatie. Het inbedrijfstellen is door Ignis Systems B.V. zelf afgehandeld.