Loop-systeem

Waarom een loop-systeem?

Bij  een loop-systeem is functiebehoud bereikt door dat de kabel in een lus of loop is gelegd. Daarnaast dient de kabel rood of rood gemerkt te zijn. Het belangrijkste voordeel is dat de kabel niet in E-30 behoeft te worden uitgevoerd waarbij E-30 staat voor een functiebehoud van 30 minuten. De kabel hoeft niet in functiebehoud gemonteerd te worden en dat geeft een aanzienlijke kostenbesparing. Voor de installateur betekent dat ten eerste veel minder tijdsdruk en ten tweede een veel beter te plannen project. Als er een kortsluiting of onderbreking aanwezig is, gaat het signaal gewoon via de andere kant van de lus. Ten opzichte van een steekleiding, maximaal 25 luidsprekers uitval, kan de uitval van luidsprekers bij een loop-systeem tot zelfs 1 beperkt blijven. Daarom: een loop-systeem is een uiterst veilige oplossing.

Betrouwbaar:

Ons moederbedrijf g+m elektronik AG in Zwitserland ontwikkelt en produceert al bijna 50 jaar systemen die de veiligheid van een pand aangaan. De eerste loop-systemen kwamen van g+m en waren toen 4-draads. Om de installateur tegemoet te komen werd al vrij snel de focus gelegd op de ontwikkeling van een 2-draads systeem. Daarom is het aansluiten en monteren nóg sneller en aansluitfouten komen eigenlijk niet meer voor. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren veel kennis opgedaan en is die kennis weer geïnvesteerd in ons huidige loop-systeem.

De investering van een loop-systeem ligt wat hoger ten opzichte van een systeem met steekleidingen. Omdat er op luidspreker niveau wordt gewerkt met isolatoren. De isolatoren “praten” met de APS-180-loop unit die zorgt voor de lijnbewaking. Een isolator zoals op de foto linksonder is afgebeeld is een stuk elektronica en wordt per luidspreker of om de zoveel luidsprekers gemonteerd. De hogere investering is echter heel snel weer terug verdiend vanwege de reeds genoemde voordelen ten aanzien van de kabel en de bevestiging daarvan.

Het omslagpunt rekenen we graag voor u uit: bel naar 0183-513153

Natuurlijk voldoet deze techniek aan de daarvoor gestelde normen zoals EN 54-16 en 54-17.

Kenmerken:

  • dure E30 bekabeling is niet meer nodig
  • optimale veiligheid door de loop techniek
  • lijnbewaking op onderbreking, kortsluiting en aardfouten
  • automatische isolatie van de probleemzone
  • maximaal 12 loops/lussen per loopunit APS-180, modulair op te bouwen per 2 lussen
  • maximaal 420 isolatoren per loopunit APS-180 maar meer luidsprekers mogelijk
  • bi-directionele communicatie
  • automatische adressering
  • standaard 2-draads bekabeling, 2 x 1.5 mm kwadraat , rood of rood gemerkt
Voorbeeld van onze loop-unit :

Een APS-180-loop unit