Luidsprekers

Luidspreker 100 Volt , ook EN-5424 gecertificeerd

kolom luidspreker

Luidsprekers zijn er in veel soorten en maten. Thuis gebruikt u ook luidsprekers maar die zijn gericht op een goede muziekweergave voor uw audio- en tv-installatie. Daarnaast zijn thuis de kabellengtes kort. Tegenwoordig zijn ook draadloze luidsprekersystemen erg populair. Maar in het segment waar de luidsprekers van Swiss Systems B.V.  worden ingezet spelen hele andere factoren een belangrijke rol. Ten eerste de verstaanbaarheid van de spraak en ten tweede de veiligheid.

Onze luidsprekers zijn speciaal ontwikkeld om spraak een goed te kunnen verstaan. Verstaanbaarheid kan gemeten worden. We noemen dat een STI-waarde. Als u daar meer van wilt weten kunt u dit artikel lezen.

Omdat bij installaties in bedrijven, scholen en kantoren lange kabellengtes worden gebruikt is er gekozen voor 100 Volt techniek. Daardoor zijn lange afstanden zonder noemenswaardige verliezen mogelijk.

Per aanvraag of toepassing zoeken we precies de luidspreker die het best bij uw toepassing past. Want er is veel keuze en die wordt vaak al bepaald door wat er in een bestek wordt opgegeven. Denk hierbij aan een verlaagd plafond in een kantoor, dan is een inbouw luidspreker het meest logisch. Of denk aan veel reflectie in een parkeergarage door gebruik van harde bouwmaterialen zoals beton. Welke luidspreker zou u kiezen? Komt de luidspreker binnen of buiten te hangen?

Inbouw-, opbouw-, hoorn-, projectie- en zuilluidsprekers zijn voorbeelden die we kunnen toepassen.  Belangrijk is of een luidspreker moet worden voorzien van een keramische kroonsteen en thermische zekering ten behoeve ontruimings installaties. Daarnaast kijken we of een luidspreker moet worden voorzien van een isolator voor de bewaking van de lijn.

EN-5424 normering:

Een luidspreker die wordt toegepast in een ontruimingsinstallatie moet een EN-5424 certificaat hebben. Daar is geen discussie over mogelijk. We willen geen concessies doen aan veiligheid. Daarom hebben wij onze luidsprekers in de die uitvoeringen ook beschikbaar mét certificaat. Belangrijk voor u om te weten: daar zitten ook luidsprekers bij die geschikt zijn voor muziekweergave. Daarnaast zijn er ook A/B luidsprekers. Dat zijn types met 1 behuizing en 2 aparte luidsprekers. Erg handig als er in 1 zone onderscheid is tussen wél of geen achtergrondmuziek.

Elke gewenste kleur:

Soms vraagt een architect om de luidsprekers qua kleur aan te passen aan zijn of haar ontwerp. Dat is uiteraard geen enkel probleem. Op aanvraag kunnen we elke gewenste kleur leveren.

Binnen het leveringspakket van Swiss Systems B.V. kennen we natuurlijk ook omroepinstallaties, lestijdensignalering, achtergrondmuziek in combinatie met reclameboodschappen, geluid in sporthallen en sportkantines en niet te vergeten kerken en moskeeën. Elke toepassing kent zijn eigen luidspreker in design, kleur en karakteristiek.

Een vak apart dus waar we u graag in adviseren. Mail of bel ons en we gaan ook voor uw project aan de slag. Daarnaast willen we u bedanken voor uw belangstelling en bieden u in de sfeer van ons vakgebied graag iets aan:

Stuur ons een mail en ontvang deze speaker. Huidige status: op voorraad