Moederklokken en Nevenklokken

Led klok

Keuze in overvloed maar we adviseren graag:

Moederklokken en Nevenklokken van Swiss Systems B.V.  worden o.a. toegepast in ziekenhuizen, scholen voor lestijdensignalering en schoolbel, ROC ‘s en universiteiten, ministeries en in utiliteitsgebouwen. De moederklok kan worden geïntegreerd in de ontruimings- of omroepinstallatie maar ook als standalone worden toegepast. De nevenklokken zijn in analoge en digitale vorm leverbaar. Daarnaast in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Bovendien met cijfers, zonder cijfers, enkelzijdig, dubbelzijdig. Tot slot kunt u kiezen tussen binnen- en buitenopstelling.

Kortom, er is veel mogelijk en we zijn graag bereid om samen met u de beste oplossing te kiezen. Neem bijvoorbeeld de gewenste kijkafstand. Daar is een handige tabel voor én wij hebben de ervaring om u daar een goed advies in te geven. De kijkafstand bepaalt of u uiteindelijk tevreden bent. Daarnaast is er  verschil in kijkafstand bij het gebruik van een analoge- of digitale nevenklok. Een klok in een zwembad is vaak groter omdat u met duikbril of ineens zonder bril moet kijken. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bedraad:

Ook de techniek is bepalend voor uw keuze en budget: puls, time code (TC), wireless of via het netwerk. Met of zonder synchronisatie van de moederklok via DCF of GPS.

Als er DCF techniek wordt toegepast wordt er gebruik gemaakt van de lange afstand zender DCF-77 in Mainflingen in de buurt van Frankfurt. Deze zender voorziet de klokken binnen een radius van 1500 km van signalen. Het DCF-77 signaal bevat de juiste tijd en datum informatie.

GPS is zelfs nog meer precies zonder enige restrictie. Talloze satellieten in 6 verschillende banen. Dit zorgt ervoor dat het GPS signaal nauwkeurig is tot 1 biljoenste van een seconde in combinatie met een nauwkeurigheid van 1 meter ten opzichte van de GPS antenne. Daarentegen is het wel een iets duurdere techniek dan DCF.

Draadloos:

Wireless betekent dat we werken met WiFi of dat we de moederklok en nevenklokken uitrusten met een zender en ontvanger. Wireless is sterk in opkomst. Je bent namelijk veel meer flexibel in het kiezen van de exacte plaats waar de klok moet komen.

Ook sterk in opkomst zijn de klokken met een netwerkaansluiting. Eenvoudig aansluiten en altijd dezelfde tijd als de netwerktijd in uw bedrijf. In combinatie met Power over Ethernet heeft u geen batterijen nodig.

Voordelen centraal kloksysteem:

  • Overal dezelfde tijd, geen discussie
  • Altijd de correcte tijd, geen discussie
  • Nooit meer gelijk hoeven zetten, ook niet na spanningsuitval
  • Bekabelde systemen: geen batterijen of 230 Volt nodig
  • Draadloos: heel flexibel in plaats van ophangen nevenklok
  • Draadloos: galvanische scheiding in b.v. operatiekamers
  • Binnen- en buiten uitvoeringen

Er is zijn brochures beschikbaar waar alle mogelijkheden van onze kloksystemen in worden uitgelegd:

bellen voor een vrijblijvend advies

Binnen ons klokken productportfolio vallen ook onze scoreborden en lichtkranten die geheel naar wens kunnen worden samengesteld.

Tot slot zijn we ook partner en leverancier in Nederland van de perfecte oplossingen van Westerstrand.