Lestijdensignalering

lestijdensignalering met een schoolbel of zoemer

Lestijdensignalering wordt toegepast in het onderwijs zoals een basisschool, MFA of IKC.  Daarnaast ook op middelbare- en hogescholen en universiteiten. De combinatie met een omroepinstallatie wordt veel toegepast. Omdat de luidsprekers voor het pauzesignaal ook toe te passen zijn voor omroepdoeleinden en achtergrondmuziek. Hét grote voordeel door gebruik te maken van luidsprekers bij lestijdensignalering in plaats van schellen of hoorns. Luidsprekers kunnen voor meer toepassingen worden gebruikt. Daarnaast wil iedere onderwijsinstelling ook een vorm van veiligheid bieden. Vraag maar eens aan de conciërge. Er is altijd wel iets waarbij het handig zou zijn om gebruik te kunnen maken van de luidsprekers voor muziek of een alarmsignaal. De combinatie met veiligheid wordt gemaakt door ons EVAC-MC systeem.

Het hart van het systeem: de moederklok

De moederklok kan zowel standalone worden toegepast maar ook volledig geïntegreerd in ons APS-systeem. De moederklok zal door een DCF of GPS ontvanger altijd gelijk lopen. Makkelijk te programmeren lestijden via een PC en naar wens ook handmatig te overbruggen als er examens worden afgelegd. In de praktijk wordt er standaard een 50-, 40-, en 10 minuten rooster aangeleverd maar dat kan naar wens worden aangepast. Tevens zorgen wij bij de oplevering van een systeem dat er een uitleg wordt gegeven waardoor u het ook zelf eenvoudig kan instellen. Ouderavonden of vakantieperiodes mogen geen enkel probleem meer opleveren. Qua geluid kunt u kiezen voor luidsprekers geschikt voor buiten (op het schoolplein) en natuurlijk voor binnen toepassing. Vooral voor binnen toepassing is er veel keuze in uitvoering.

Elk gewenst geluidssignaal is mogelijk:

Omdat het geluidssignaal door een MP-3 speler wordt verzorgd kunt  u voor verschillende situaties een herkenbare toon of melodie kiezen. Het is dus mogelijk om binnen uw onderwijsinstelling voor het Havo een ander signaal te laten horen dan voor het Lyceum. Het is zomaar een voorbeeld uit de praktijk. Maar we hopen u hiermee op een idee te hebben gebracht.

Stuur vrijblijvend uw projectgegevens maar op, wij rekenen graag voor u.