Moederklokken en Nevenklokken

moederklok en een nevenklok in een kloksysteem

Keuze in overvloed:

Moederklokken en Nevenklokken van Swiss Systems B.V.  worden toegepast in ziekenhuizen, scholen voor lestijdensignalering en schoolbel, ROC ‘s en universiteiten, ministeries en in utiliteitsgebouwen. De moederklok kan worden geïntegreerd in de ontruimings- of omroepinstallatie maar ook als standalone worden toegepast. De nevenklokken zijn in analoge en digitale vorm leverbaar. Daarnaast in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Bovendien met cijfers, zonder cijfers, enkelzijdig, dubbelzijdig. Tot slot kunt u kiezen tussen binnen- en buitenopstelling.

Kortom, er is veel mogelijk en we zijn graag bereid om samen met u de beste oplossing te kiezen. Neem bijvoorbeeld de gewenste kijkafstand. Daar is een handige tabel voor én wij hebben de ervaring om u daar een goed advies in te geven. De kijkafstand bepaalt of u uiteindelijk tevreden bent. Daarnaast is er  verschil in kijkafstand bij het gebruik van een analoge- of digitale nevenklok. Een klok in een zwembad is vaak groter omdat u met duikbril of ineens zonder bril moet kijken. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

De techniek:

Ook de techniek is bepalend voor uw keuze en budget: puls, time code (TC), wireless of via het netwerk. Met of zonder synchronisatie van de moederklok via DCF of GPS. Als er DCF techniek wordt toegepast wordt er gebruik gemaakt van de lange afstand zender DCF-77 in Mainflingen in de buurt van Frankfurt. Deze zender voorziet de klokken binnen een radius van 1500 km van signalen. Het DCF-77 signaal bevat de juiste tijd en datum informatie.

GPS is zelfs nog meer precies zonder enige restrictie. Talloze satellieten in 6 verschillende banen. Dit zorgt ervoor dat het GPS signaal nauwkeurig is tot 1 biljoenste van een seconde in combinatie met een nauwkeurigheid van 1 meter ten opzichte van de GPS antenne. Daarentegen is het wel een iets duurdere techniek dan DCF.

Binnenkort verwachten wij nevenklokken die op basis van WiFi communiceren met de moederklok.

Voordelen:

Het grote voordeel van een kloksysteem is dat er, zeker bij grotere gebouwen, overal dezelfde tijd wordt aangegeven. Dat lijkt logisch maar is vaak helemaal niet vanzelfsprekend. Een nog groter voordeel is natuurlijk dat er bij een stroomuitval of na een zomer-winter tijd wisseling niet elke klok moet worden nagelopen om alles weer op de juiste tijd te krijgen. Er zijn bekabelde systemen: alle klokken worden parallel bekabeld aan de moederklok aangesloten en hebben dus geen batterijen nodig. Bij wireless systemen werken de nevenklokken veelal op batterijen maar die gaan minimaal 5 jaar mee en er hoeft niet bekabeld te worden. Zeker in bestaande en monumentale gebouwen een groot voordeel. Wireless is ook van toepassing indien er een galvanische scheiding moet zijn in een operatiekamer van een ziekenhuis.

Er is een brochure “precies” beschikbaar waar alle mogelijkheden van onze kloksystemen in worden uitgelegd. We sturen die graag en vrijblijvend naar u op.

Binnen ons klokken productportfolio vallen  ook  onze scoreborden en lichtkranten die geheel naar wens kunnen worden samengesteld.